UA-209174139-1
top of page
Søg
  • Forfatters billedeKira Niro

Valg af den bedste ejendomsmægler – er det vigtigt?

Ja, sgu!


Det er meget vigtigt at give sig tid til at vælge den rette mægler i dit område. Her har du brug for at kende mæglers erfaring med din type ejendom samt vurdere på alle parametre, om det er rette ejendomsmægler for dig.


Kig på www.trustpilot.dk, kig på www.boligsiden.dk, spørg naboen eller grønthandleren, hvem de ville vælge – eller spørg mig!


Flere mæglere


Sørg altid for at tale med flere mæglere – måske en kædemægler og en lille, uafhængig ejendomsmægler, der har dit område og din ejendom som sin specialitet. Måske er en dygtig mæglerkæde rette valg for dig og måske vil du opdage, at de meget dygtige uafhængige ejendomsmæglere har noget særligt at tilbyde ved præcis dit boligsalg.


Under alle omstændigheder vil det være bedste løsning at høre flere ejendomsmæglere om, hvordan de vil salgsvurdere og markedsføre din ejendom – og til hvilken pris.


Salgspris og liggepest – undskyld liggetid


Det er ikke altid bedste løsning at tage den mægler, der byder højest. Det kan have den modsatte effekt, hvor dit hus, lejlighed eller sommerhus får en lang liggetid, simpelthen fordi ejendomsmægleren har prissat din ejendom langt over hvad markedet kan bære. Hvis efterspørgslen ikke er der i det prisniveau eller med den valgte markedsføring, så bliver det sværere og sværere at finde en køber.


Køberne har en psykologisk adfærd, hvor de ejendomme, der har været længe på markedet, ikke er interessante. Ingen vil have den ejendom, som alle andre har valgt fra, hvilket blot kan skyldes, at den forkerte ejendomsmægler, den forkerte pris eller den forkerte strategi er valgt.


Så find en mægler, der lægger ud med rette salgsvurdering og strategi fra start!
Kemi som salgsparameter


Det er supervigtigt, at du – når du har ejendomsmægleren på besøg – mærker efter, om du har en god kemi med mægler, fordi det dybest set er afgørende, når en potentiel boligkøber senere også skal forholde sig til mægleren og helst også købe din bolig.


Jeg har faktisk været på en salgsvurdering engang, hvor jeg havde en anden ejendomsmægler med fra kontoret. Kemien mellem min kollega og sælger var ganske enkelt elendig. Selvom jeg forsøgte at få sælger til alligevel at vælge os som kommissionerende mægler, så endte det i entréen, hvor sælger hev mig til side og sagde, at hvis det bare var mig, så var opgaven min, men at han simpelthen ikke turde lade en potentiel køber blive mødt af min halvtossede kollega. Sælger havde fuldstændig ret om kollegaen og alligevel hev jeg kollegaen med ud på vurdering. Det fortrød jeg!


Så selvfølgelig har det betydning, hvad du som sælger mener om mægleren. Er det en person, som du ville være tryg ved at købe en bolig af, så kan det være en god grund til at slå til, hvis salgsvurderingen, formidlingsperioden og tilgangen til markedet ellers også er i orden.


Hvis du mærker en modstand eller samtalen bare ikke glider, som den skal, så skal du finde en anden mægler.


Min personlige mening


Jeg har en del ejendomsmæglere i mit netværk landet rundt, som jeg til hver en tid ville tale med, hvis jeg skulle sælge en bolig i deres område.


Det er alt lige fra knalddygtige ejendomsmæglere hos www.lokalbolig.dk, www.home.dk, www.nybolig.dk, www.edc.dk, www.estate.dk, som jeg har supergod erfaring med fra den modsatte side af bordet. Ordentlige mæglere.


Det kan også være, at boligen har en sådan kvalitet, at en nichemægler skal kontaktes.


Der findes nu mange ejendomsmæglere, der ikke er en del af de store kædemæglere, men som har valgt at specialisere sig i f.eks. liebhaveri, større villaer, lystejendomme, landejendomme, jagtejendomme eller de lidt dyrere ejendomme nord for København i Hellerup, Gentofte, Vedbæk, Holte, Rungsted eller midt på dejlige Frederiksberg.


Ejendomsmæglere, hvor ordentlighed, ærlighed og omhu er i fokus.


Går du med salgstanker, så spørg mig meget gerne, hvem jeg ville vælge i dit område.


Jeg har et kæmpe netværk og hjælper meget gerne med at pege på én eller to, som du bør tale med – så du derefter kan vurdere alle salgsparametre, salgsvurderingen, markedsføringen og mærke efter, om det er rette ejendomsmægler til at sælge dit hus, din lejlighed, villalejlighed, rækkehus eller sommerhus.


Når du har samlet alle relevante oplysninger og vægtet dem for og imod, så er det én afgørende faktor – din mavefornemmelse!

46 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page