UA-209174139-1
top of page
Søg
  • Forfatters billedeKira Niro

Køberrådgiver eller advokat

Når man skal købe bolig, og leder efter rette rådgiver til at være køberrådgiver på bolighandlen, så er kan det være meget svært at finde ud af hvem, man skal vælge i et virvar af muligheder.


Årsagen er forståeligt nok, at man ikke køber bolig så ofte, og derfor ikke kan trække på de gode erfaringer fra utallige tidligere køb. Kort sagt er man ofte på bar bund.


Nogle leder efter en billig boligadvokat, mens andre leder efter den bedste boligadvokat.

Andre synes, at det er bedst at finde en god ejendomsmægler til at være køberrådgiver på din bolighandel.


Begge muligheder kan være ganske fine. Det skyldes – som du sikkert er helt klar over – at det findes mindre gode generalister hos både advokater og ejendomsmæglere - og helt tilsvarende findes der exceptionelt dygtige specialiserede boligadvokater og køberrådgivere.


En bolighandel er en bolighandel, og derfor kunne man være fristet til at lade prisen være afgørende. Selvfølgelig har prisen en indflydelse, især når man holder sig for øje, at der er tale om en forholdsvis generisk ydelse.


Det mener jeg er forkert. Prisen skal være fair, men går man efter det billigste, så får man tit også hvad man har betalt for.


Det er væsentligt, at din køberrådgiver eller boligadvokat har kigget alle dokumenterne igennem - uden at skele til hvor meget tid, rådgiveren har brugt på sagen, og om sagen hænger sammen økonomisk for din køberrådgiver. Husk på, at det er ikke din boligmæglers forretning og tidsforbrug, der skal være i fokus, men dig og dit boligkøb.


Det tager den tid, som det tager at gennemgå en handel grundigt og detaljeret!


Så ville jeg meget hellere betale den smule ekstra og finde en køberrådgiver, ejendomsmægler, jurist eller boligadvokat, der sætter tid af til at gennemgå handlen minutiøst og detaljeret.Tinglysning af skøde og refusionsopgørelse

Ved tinglysning af skøde forholder det sig anderledes. Hvis man kender ejendommen godt og derfor kan nøjes med, at der skal tinglyses et billigt skøde, så er der bedre mulighed for at gøre en god handel.


Mange ejendomsmæglere og sagsbehandlere er meget dygtige til at udarbejdelse af skøde og refusionsopgørelsen, så her vil jeg være mindre bekymret for at lade prisen være afgørende for valg af boligadvokat eller køberrådgiver.


e-bolighandel & e-nettet

Verden bliver mere og mere digital, og du vil opleve, at din boligadvokat eller køberrådgiver modtager adgang til alle handlens dokumenter via en elektronisk platform.


Dernæst gennemgår din rådgiver handlen, fremsender resultatet til dig og så sker rådgivningen via telefon eller mail derfra.


Der er ikke meget øjenkontakt i den forbindelse, men der er alligevel tale om en helt personlig og tilpasset rådgivning til dig.


Derfor er det ikke længere vigtigt, om din ejendomsmægler er fra København, Frederiksberg, Roskilde eller Næstved – din boligadvokat eller køberrådgiver kan sagtens varetage enhver handel uden fysisk at sidde lige i nærheden af den lejlighed, hus eller sommerhus, som du har kig på.


Gennemgang af købsaftalen og alle handlens dokumenter samt berigtigelse af bolighandel kan ske fra enhver lokation uanset hvor du køber. Tilmed findes der så mange online ressourcer, som vi løbende gør brug af, så hvad vi ikke ved, det kan vi finde ud af eller bede sælgers mægler om at finde ud af.


Du er meget velkommen til at kigge nærmere på Jurateam.com for at se, om vi er det rette match for dig og din familie.


Min bolighandel – den ville jeg lægge et sted, hvor de har hjertet med og brænder for ejendomme og god rådgivning!


Jeps, hjertevarme er en værdi, som skal lægges ind i arbejdet – sammen med en knivskarp juridisk faglighed!De allervarmeste hilsener


Kira Niro


68 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page