UA-209174139-1
top of page
Søg
  • Forfatters billedeKira Niro

Din ejendom kan lynhurtigt blive mere – eller mindre – værd

Når du sætter dit hus til salg, er det helt sædvanligt at bede tre forskellige ejendomsmæglere om at vurdere, hvad de kan sælge ejendommen for indenfor en given tidsperiode.


Problemet er, at ejendomsmæglerne formentlig kigger på ejendommen med lidt andre briller end du selv gør. Det, som du finder supercharmerende eller højpraktisk ved huset, haven eller måske ligefrem indretningen, det vil mægler vurdere en smule mere kynisk og tænke i salgbarhed og i kroner og ører.


Værdisætningen af din bolig afhænger simpelthen af ejendomsmæglerens faglige vurdering af, hvad han kan sælge sin bolig til i nuværende marked indenfor en given periode. Det er der ikke så mange følelser i.


Men udgifter ved hussalg er der nok af. Alle skal have noget ud af det og i sidste ende er det jo forhåbentligt en begejstret køber, der skal finansiere hele gildet, og du skal stå tilbage med en god oplevelse.


Så uanset hvilken pris, som mægleren kommer frem til, så ville det da være rart med et par hundrede tusind kroner ekstra – lige ned i lommen!


Det skal være sjovt, hurtigt og helst også lukrativt at sælge sin bolig.

Og det kan det let blive!


I vurderingssituationen ved ejendomsmægler jo godt, at du formentlig indhenter to andre tilbud, så man kan godt forestille sig, at ejendomsmægleren – der jo ønsker at blive valgt til af dig – ikke har de helt kritiske briller på. Alt er flot og næsten helt fantastisk!


Som oftest vil ejendomsmægleren ærligt sige, at han kan sælge for Pris A, men hvis du lige ordner X, Y og Z, så kan han prøve at sælge til Pris B.


Det er jo fint nok, men der er en skrue mere at tage fat på.


Købers umiddelbare indtryk af sit nye hjem!


Lad os få de ivrige købere på banen

Ja, det handler nemlig slet ikke om dig og dit dejlige hjem, men om hvordan en forventet køber subjektivt opfatter boligen, og om køber bliver tiltrukket eller frastødt.


Selvfølgelig er der nogle ting, der bare skal laves. Det er ejendomsmæglerens punkt X, Y og Z. Fiks den dryppende vandhane. Få slået græsset og beskåret klatreplanterne. Og se nu også at få repareret den tagrende, der hænger. De små ting, som gør ejendomsmæglerens salgsarbejde meget lettere


Men der er oftest også nogle lette penge at hente på en anden måde.

Du skal fjerne så meget af DIG i indretningen, at det nærmest ligner et boligkatalog i stedet. Det skal jo være en bolig, som køber finder superattraktiv. Køber skal helst stå tilbage med oplevelsen af, at det er købers nye hjem – og ikke dit nuværende. Du er jo relativt ligegyldig i den sammenhæng, desværre.


Så mindre af dig og flere af købers drømme ind i huset. Du skal ud og køber skal ind, og den proces starter allerede før du tilkalder ejendomsmæglerne.


Man er som oftest en smule blind overfor, hvad der er meget personligt eller dagligdags praktiske løsninger, der bare signalerer DIG. Så du bør måske ikke lægge din egen mening til grund. Jeg vil egentlig også fraråde, at du spørger din bedste ven, for de er jo også vant til at komme i hjemmet og har måske ikke helt kritiske briller på omkring hvilke dele af huset, der skriger DIG – og hvorfor det kunne være et problem for køber.


Der er mulighed for at få hjælp at de professionelle firmaer, der laver salgsstyling. Det har jeg mange gange gjort brug af, og deres smagfulde indretning er jo virkelig mange penge værd, når en potentiel køber skal gå i banken. De kan altså noget og jeg har oplevet, at boligsalget går så stærkt, når de professionelle har gjort deres. Hvis du har mod på det, så check Salesstyling.dk


Køber skal jo gerne kunne se sig selv i huset og ikke se dig over det hele.

Hvis budgettet ikke er til at få de topprofessionelle på banen, så er der også gratis muligheder, der også kan få dig langt.


Nævenyttige naboer

Du skal ud at finde et kritisk menneske! Dem er der jo mange af, og de fleste af dem udtrykker dagligt deres kritik af det ene og det andet – uden at få en krone for det! Så dét skal du udnytte.


Jeg er ret sikker på, at du har en nabo, der er dygtig til de små stikkende bemærkninger om plankerne i din carport, din måde at sortere skrald på, busken bagerst i haven og sikkert også mange andre ting, som naboen har sat sig for at holde dig op på. Dit hjem skal selvfølgelig løbende se ud, som naboen synes og ikke nødvendigvis, som du synes. De kan være r..irriterende!


Men i denne sammenhæng er det jo genialt!


Din højkritiske nabo kan endelig få sagt det hele, og du kan flittigt notere alle tips ned om dit hjem. Bare inviter naboen ind og hør om ikke lige de – råt for usødet – vil sige deres ærlige mening om alt ligefra entré til kælder og have og ja, plankerne som du aldrig fik brugt, og som stadig ligger i carporten.


Så er der formentlig nok at tage fat på allerede, men du er slet ikke færdig.

En tommelfingerregel vil være at fjerne 50 % af dine møbler og alle nips, personlige billeder og pyntegenstande. De skal jo alligevel ud før eller siden.


Husk på, at køber skal kunne se sig selv i huset og ikke se dig og din familie. I er jo færdige i huset!


Derefter tager du i Ilva.dk eller og lader dig inspirere af deres indretninger og køber gode sager med hjem – eller genbruger nogle af dine egne nips. Check også @boligsiden og se de fantastiske boliger, som dit hjem dybest set konkurrerer med køberne om. Der er god hjælp at hente på Boligsiden.dk eller Boliga.dk.


Og vupti – med lidt knofedt, flid, fedt og godt arbejde har du skabt købers nye hjem!Flere tips og tricks?

Mit råd til dig er, at du spørger din mægler til råds meget tidligt i processen. De er jo oftest meget dygtige til at fortælle dig, hvilken kunde, der typisk ville vælge dit hus, og så skal du jo have en korrekt vurdering bagefter, der forhåbentligt kommer til at ligge et par hundrede tusinde kroner højere pga. din målrettede indsats, med at ramme præcis det kundesegment.


Der er oftest penge at hente, og ejendomsmægler ved hvordan! Så bed om hjælp og inddrag mægleren tidligt i forløbet!


Min personlige oplevelse er, at folk faktisk er utroligt søde og hjælpsomme. De vil gerne høres og gerne hjælpe dig videre. Så spørg, spørg, spørg!


Hos jurateam.com hjælper jeg boligkøberne, der har forelsket sig i et hus, og som skal have hjælp til at gennemgå alle handlens dokumenter, hele processen fra A til Å og hjælp til at skelne mellem væsentlig og uvæsentligt. Det er jeg vildt dygtig til, men det er ikke lige mig, der skal spørges til råd om boligstyling. Det tror jeg, at min (desværre) meget ærlige teenagedatter vil være helt enig i!


Men jeg kender vildt mange fantastiske mennesker, der kan hjælpe dig med hvert eneste step af dit boligsalg.


Og selvfølgelig vil jeg gerne hjælpe. Ræk ud, hvis du skal bruge den helt rigtige mægler i dit område, der kan fortælle dig sandheden om dit hjem og samtidig give dig en fantastisk service og sikre en god salgspris.


Jeg kender folk…..og jeg kender folk, der kender folk…..og vi hjælper dig meget gerne videre!


Ring 50 55 10 60

12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Indlæg: Blog2_Post
bottom of page